גיל 1.10 חודשים - מוצץ

בפורום זה תוכלו לשאול שאלות בנושא התפתחות הילד המטרידות אתכם כהורים וכאנשי מקצוע

גיל 1.10 חודשים - מוצץ

הודעהעל ידי henbasso1412 » 22 אוקטובר 2014, 11:49

שלום רב,

אני עוקבת ולומדת המון מהפורום המוצלח ותשובותייך - תודה .

לשאלתי:
אני אם ל2 בנים , הגדול בן 1.10 חודשים, והקטן בן 4 חודשים.
חודש לאחר לידת בני הקטן הבן הגדול נמצא עם מוצץ בלי הפסקה (24/7), רק כשהוא אוכל או מאוד נהנה ממשחק מסוים מוכן לוותר עליו.
אני מנסה לדרבן אותו מידי פעם להוציא את המוצץ בכך שאני אומרת : "אני לא מבינה את מה שאתה אומר עם המוצץ ... " זה לא עוזר.
מעבר לכך, ביקשתי מהגננת שתשתדל לתת לו את המוצץ ממש לפני השינה, אך מתמונות שנשלחות הילד כל היום עם מוצץ גם בגן , תשובתה הייתה " אני לא מצליחה , הוא ממש מתעקש.." , רציתי לשאול :
1. האם זה בסדר שהוא כל היום עם המוצץ, מבינה את הצורך בשלב זה במוצץ, במיוחד לאחר לידת האח, אבל מתי עובר הגבול וזה הופך למוגזם?? ואיך ניתן להפחית ....?
2. האם זוהי תשובה מקובלת של גננת ? האם עליי להתעקש יותר? נשמע לי קצת לא הגיוני שהגננת חסרת אונים מולו .

דבר נוסף,
כשהוא מתעורר משינה , הוא פשוט בוכה בערך 5 דקות ללא הפסקה וללא סיבה מאחר ואנחנו מגיעים אליו, הוא דורש בקבוק, ואנו מסבירים לו שמרתיחים את המים בכדי להכין לו ושיתאזר בסבלנות כמה דקות, זה לא עוזר והוא ממשיך לבכות .... הבכי שלו גורם לתינוק להתעורר :-(
רציתי לשאול אם את יכולה לחשוב על סיבה לבכי הנ"ל ודרך להתמודד איתו כך שיתאזר בסבלנות עד קבלת הבקבוק.

תודה רבה על העזרה .
henbasso1412

Re: גיל 1.10 חודשים - מוצץ

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 25 אוקטובר 2014, 17:39

שלום לך, האם גם לפני הולדת האח, הוא השתמש כל היום במוצץ?
לעניין השינה, כשהוא מתעורר מהשינה.... מתי? בבוקר או באמצע הלילה?
האם חלו שינויים כלשהם בהתנהגותו לאחר הולדת האח?
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי henbasso1412 » 27 אוקטובר 2014, 00:28

היי טליה, תודה רבה על תגובתך.

בנוגע למוצץ- אציין כי תחילה לא רצה כלל ורק בגיל 5 /5.5 חודשים החל לקחת... לאחר מכן המוצץ היה רק לקראת שינה וברגע שנרדם היה פולט אותו החוצה.
אני חושבת שחל שינוי כשהופיעה בטן של הריון ( סביב חודש שביעי), הוא צרך את המוצץ מעט יותר והשיא הוא כחודש לאחר לידת האח.
אני מצליחה בימים האחרונים להגביל את השימוש במוצץ ע"י תירוצים כמו" שכחנו את המוצץ בבית"... "מציעה לו משהו אחר להתעסק עם הפה , אוכל / צעצוע" וזה די עוזר.
השאלה מתי מגבילים? איך אדע שחוצה את הגבול? שזה מוגזם..(כל תמונות הגן הוא נמצא עם מוצץ... ושם אינו רואה את אחיו) באיזה שלב/ גיל / בשלות מסתיים "שלב המציצה" ואיך לעשות את זה נכון?

בנוגע לבכי - כשהוא מתעורר בשינה זה מלווה בבכי לא משנה בוקר או ערב ... אפשר לומר יבבה "בקבוק, בקבוק" יכול להימשך 5 דקות עד לקבלת הבקבוק... לעתים אני מגיבה ב"תראה אני מרתיחה את המים זה לוקח זמן סבלנות וכו" ולעיתים פשוט - לא עונה..מה לעשות בכדי לגרום לו להפסיק?שינוי שחל לאחרונה, הוא אוכל ארוחת ערב מלאה, ביצה , סלט, טוסט שותה תה .. מתקלח ולאחר מכן מבקש בקבוק (180) ומסיים אותו! .. אני חושבת שיש לו תלות של הבקבוק כדי להירדם אך הוא באמת שותה את הבקבוק עד הסוף למרות שאכל יפה בארוחת ערב.. מה דעתך?

שאלה נוספת, בד"כ הוא מתעורר בשעה 6 בבוקר (מקבל בקבוק ומתחיל את היום) , אך לפעמים הוא מתעורר בשעה 5 או 5 וחצי ולא מוכן שום אופן לחזור לישון ורוצה בקבוק. מסבירים לו שלילה עדיין וכולם ישנים ואין אוכל הלילה... מה שקורה זה שהוא לא חוזר לישון בוכה עד השעה 6 ואז שהאור עולה אנחנו עושים את הבקבוק.. אשמח להכוונה מה לעשות כשהוא מתעורר בשעה זו.

המון תודה לך :-O
henbasso1412

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 28 אוקטובר 2014, 10:04

שלום לך, לעניין המוצץ. בנך עבר שינוי משמעותי לפני 4 חודשים- נולד לו אח- שתופס חלק מתשומת הלב שרגיל היה לקבל. המוצץ משמש לו לנחמה ולרגיעה וגם לתחושה בטוחה בעולם משתנה מבחינתו. כדי לעזור לו להסתגל למציאות המשתנה ולנוכחות אחיו בחייו, חשוב להעניק לו זמן איכות קבוע מידי יום בלי האח ברקע. הדגש הוא על הקביעות ולאו דווקא על משך הזמן. המסר הלא מילולי הוא שלמרות שחל שינוי , אנחנו ממשיכים להעניק לך תשומת לב אישית . במקביל הקפידי על פעילויות משותפות. למשל, זמן משחק - אתם חוזרים מהגן, את משחקת עם הבן הבכור כשהקטן על מזרן פעילות לידכם ואת מעניקה תשומת לב לשניהם, או בזמן הארוחות התינוק נמצא לידכם. המסר הלא מילולי הוא לפעמים כולנו ביחד משפחה, ולפעמים -רק איתך...
בנוסף, הקפידי מאוד על סדר יום קבוע וגבולות ברורים, בהם הילד נאחז בתקופה של שינוי והתורמים לתחושת הבטחון שלו.

כשתתחילי באופן קבוע להקפיד על זמן איכות קבוע עם הילד ללא האח ברקע, על פעילויות משותפות, סדר יום קבוע וגבולות ברורים, תוכלי לעשות צעד נוסף-לתחום את המוצץ לזמן השינה בלבד. הכיני ביחד עם הילד בית למוצץ. אפשרי לו לצייר על קופסה, להדביק מדבקות, כתבי על הקופסה - "הבית של המוצץ." אמרי לו שזה יהיה הבית של המוצצים והכניסי את כל המוצצים לתוך הבית. הסבירי לו שיוכל לבחור לו מוצץ כשילך לישון.
כשהוא מבקש את המוצץ במלל או בבכי, היי שם עבורו, נסי לעניין אותו במשחק אחר, שחקי איתו ביחד, בהתחלה הציעי פעילויות מעניינות במיוחד, כדי שישתף פעולה. ואם כל זה לא עוזר והוא ממשיך לבכות, אפשרי לו לבכות בתוך החיבוק שלך עד שהבכי יגמר. אמרי לו "לבכי יש סוף" , "עוד מעט תצליח לסיים לבכות". וכשהבכי יגמר- "הנה הצלחת לסיים לבכות." כלומר, תמכי בו ברגעים הגעגוע למוצץ מבלי לתת לו את המוצץ. הקפידי לתת את המוצץ רק בשינה. כשמתעורר בבוקר, הוא שותה בקבוק ואז נפרד מהמוצץ ומחזיר אותו לבית.
חשוב שיתוף הפעולה עם הגן כמובן. חשוב שיתנהלו בדרך דומה.

לעניין הבכי ובוכה, כשהוא מתעורר בבוקר, הרימי אותו חבקי אותו, הסבירי לו מה את עושה, הראי לו מה את עושה (איך את מכינה את הבקבוק). העצימי אותו "אתה מסוגל להמתין" "הנה עוד מעט הבקבוק מוכן ואתה מצליח לחכות" (למרות שהוא בוכה). המשיכי כך עד שהבקבוק מוכן. הגישי לו את הבקבוק. "הנה הצלחת לחכות ועכשיו אתה מקבל את הבקבוק. כלומר, התייחסי לילד ולא לבכי שלו. ( שהרי הוא חיכה למרות שגם בכה).

לעניין הערב, מתי הוא שותה את הבקבוק- לפני השינה או שאת מתכוונת שהוא מתעורר באמצע הלילה ומבקש בקבוק? האם הוא נרדם עם הבקבוק? איך הוא נרדם בערב? האם הוא מתעורר באמצע הלילה ומבקש בקבוק?
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי henbasso1412 » 11 נובמבר 2014, 08:11

שלום טליה, תודה רבה למענה.

אז ככה ראשית , מלבד הבוקר כבר אינו מקבל בקבוק.
טקס שינה מתחיל בסביבות השעה רבע לשבע וכולל :
ארוחת ערב בד"כ גדולה של : פתיתים ושניצל, בטטה ועוף או חביתה וירקות וכו', לאחר מכן מקלחת , סיפור ולילה טוב.
{כשאומרים "לילה טוב" ונותנים נשיקות לכולם הוא אומר " לא רוצה" .....} בעלי מחבק אותו מעט בחדר חשוך, מניח במיטה , מלטף ואחרי זה יושב עד שנרדם..אם מפסיקים הוא דורש " אבא נעים" "אבא שב" וממש מתפעל אותנו... ככ בערך 20 דקות עד 40 דקות ונרדם.

הבעיה שהוא קם ממש מוקדם בבוקר, בוכה ומעיר את אחיו הקטן.
נכון להבוקר , הוא התעורר ברבע לחמש , כשניגשתי אליו הסברי שלילה ועכשיו ישנים, הוא ביקש שארים אותו ואמרתי לו עכשיו ישנים, התחיל לבכות ... ,אימא נעים" הוא אומר "אימא שבי" ואם הוא שומע אותי זזה מתחיל שוב לבכות ... כך היינו עד השעה 6. כמובן שהוא דרש בקבוק ואמרתי לו שאין בקבוק בלילה... ( ברגע שלא עונים לו הוא עוד יותר בוכה אז אנחנו ממש מנהלים דוח שיח :-(()
בכל מקרה בשעה 6 ועשרה הוצאתי אותו מהחדר והכנתי לו פרוסה שם שוקולד בלי בקבוק...
אני ממש לא יודעת מה לעשות כדי לגרום לו להפסיק לקום כל כך מוקדם ובכלל איך לנהוג בשעת התעוררות כה מוקדמת ללא סיבה הגיונית...כתוצאה מכך הוא הולך מאוד עייף לגן .

שאלה נוספת:
הקטנציק עוד מעט בן 5 חודשים, יודע להרדים את עצמו, אחרי מקלחת אני מניקה אותו שמה במיטה והוא נרדם( ההרדמה מתחילה על הציצי ואני משתדלת להוציא ממש לפני שנרדם) , איך אוכל למנוע את התלות שהוא מתחיל לפתח כי יש לו הרגלים טובים שאני לא רוצה להרוס... בצהרים הוא ישן משחק בעריסה ונרדם לבדו. אבל בערב הוא די חייב ציצי כדי להירדם...

אנא עזרתך אני מאוד מודה לך על התשובות המקצועיות .
יום נעים.
henbasso1412

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 12 נובמבר 2014, 14:38

שלום לך, בנך התרגל להרדם כשאביו יושב לידו ומלטף אותו. כשהוא מתעורר בחמש בבוקר, כדי להירדם שוב הוא רוצה את מה שהתרגל אליו- שישבו לידו וילטפו אותו. בנך עדיין לא למד להרדם באופן עצמאי. הוא עדיין לא יודע שהוא מסוגל לעשות זאת - להרדם- בעצמו ולישון עד הבוקר ללא הוריו. מסתתרת משמעות עמוקה לתהליך ההרדמות העצמאי- הילד לומד להיפרד מהוריו ומגלה שהוא מסוגל להסתדר גם כשהם לא לידו. לכן, הדבר הנכון לעשותו הוא ללמדו להרדם בכוחות עצמו. תהליך זה אינו תהליך קל מבחינה רגשית. מן הסתם הילד עשוי לגלות התנגדות בהתחלה ועליכם להיות מוכנים להתמודד עם הבכי והצעקות, גם במחיר שהתינוק יתעורר. אז מה עושים?
כיום, הילד רגיל להרדם כשאביו יושב לידו על המיטה ומלטף אותו. בשלב הראשון, אביו יעבור לשבת על כסא ליד המיטה וילטף אותו מידי פעם. למחרת, האב ישב על הכסא ליד המיטה ותדירות הליטופים תפחת. בכל פעם שהילד מבקש ליטוף, אביו יאמר: "עכשיו לילה, עכשיו ישנים". אין לשוחח עם הילד לאחר כיבוי אורות כי המסר הוא - בלילה ישנים ואם ישנים- לא מדברים. למחרת, האב ישב על הכסא ליד המיטה מבלי ללטף את הילד. מידי פעם ובמידת הצורך יזכיר לו- "עכשיו לילה, עכשיו ישנים". כשהילד יקבל זאת וישכב בשקט מבלי להתנגד, האב יוכל להרחיק את הכסא למרכז החדר. כשהילד יתרגל לרעיון שאבא יושב על כסא במרכז החדר וישכב בשקט במיטה שלו עד שירדם, ניתן יהיה להרחיק את הכסא לכניסה לחדר. השלב האחרון- יציאה מהחדר. אם הילד בוכה בשלב זה, חוזרים לחדר, משכיבים, מלטפים לרגע קט, מזכירים :"עכשיו לילה, עכשיו ישנים" ויוצאים שוב. כך שוב ושוב עד שנרדם.
כשהילד מתעורר בשעה לא סבירה, עליכם להתנהל באותה דרך כפי שהתנהלתם בערב בהתאם לשלב בו אתם נמצאים, גם אם הילד בוכה. כלומר, אם אתם בשלב של ישיבה על הכסא באמצע החדר, למשל, אז מתיישבים על כסא וממתינים עד שירדם (או לא....). לא מדברים, לא משכנעים, לא נושאים ונותנים, לא אומרים מילה מעבר ל"עכשיו לילה... עכשיו ישנים" .ההתייחסות היא מינימלית. הילד צריך להבין שלא שווה להתעורר, אין עבור מה.... גם אם לא נרדם, בשעה מסוכמת מראש (למשל, שש בבוקר), ניגשים לחלון, פותחים את התריסים- ואומרים "בוקר טוב" "עכשיו הגיע זמן לקום, השמש זורחת". המסר הוא שרק כשהבוקר מעיר, מתעוררים וקמים מהמיטה. ורק אז הוא מקבל את הבקבוק שלו.
היו עקביים.
לענין הלחם עם השוקולד- ממרח מאוד לא בריא, יש הרבה ממרחים אחרים שכדאי להרגיל את הילד אליהם.

בהצלחה.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

חזור אל כאן המקום לשאלות הורים ואנשי מקצוע

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים