טליה שלום,
ברצוני להתייעץ איתך לגבי בתי הבכורה. בתי בת ה-4 התחילה השנה גן עירייה לאחר שהייתה בגן פרטי מפנק, תומך ומחנך במשך שנתיים. במשפחתון זה היא הייתה מוקפת בילדים נוספים שהם בני דודים שלה וילדים של חברים קרובים, כלומר סביבה מוכרת וחזקה. השנה נכנסה לגן עירייה רק עם ילד נוסף מהגן הקודם. ההתאקלמות לא קלה, לא רוצה ללכת לגן, מבקשת לחזור לגן הקודם שכעת אחותה בת השנתיים נמצאת בו. לאחר כחודש מתחילת השנה שוחחתי עם הגננת והיא אמרה לתת לילדה זמן להתאקלם ושבסך הכל היא מתמצאת במרחב, משחקת, ואוכלת. כשבועיים לאחר החגים חל שינוי בהתנהגות של בתי בבית, בעבר היו התפרצויות בכי וכעס, אך הם גברו ככל שעבר הזמן. יותר ויותר התחלנו לשמוע ממנה משפטים בסגנון: "אף אחד לא אוהב אותי בגן" "אף אחד לא משחק איתי" "אני כל היום לבד". ניסינו להבין מאין נובעות אמירות אלו ולהציע לה דרכים חלופיות ליצור קשרים. הגננת אומרת שהיא לא לבד, פשוט מחליטה עם מי לשחק ועם מי לא. לאחרונה כל הרגשות האלו התעצמו, מכל דבר בוכה, קשה להרגיע אותה, נמנעת משלחק עם ילדים נוספים, צריך להגיד לה לשחק. ישנו מחסום שנוצר אצלה בכל העניין החברתי. אני כאמא מרגישה חסרת אונים מולה מכיוון שהמצב אותו היא מתארת הוא קשה מבחינתי, לחשוב שאין לה אף חבר קרוב אחד, וגם הבכי הנמשך, הלחץ והרגישות משפיעים על האווירה בבית. חשוב לציין שלגן היא הגיע כשיש בו שתי קבוצות מגובשות של ילדים שעלו מגן קדם חובה וילדים שהמשיכו שנה נוספת באותו הגן. גם כאן רגשות האשם עולות בי שהכנסתי אותה לגן חדש ללא חברים ולגן שבו הקבוצות מגובשות והכישורים החברתיים שלה לא מספיקים, מצב שיוצר תסכול רגשי בגן ובעיקר בבית. איך אוכל לעזור לבתי ולנו?
אשמח לעצתך במהרה.
תודה רבה!