אחים

בפורום זה תוכלו לשאול שאלות בנושא התפתחות הילד המטרידות אתכם כהורים וכאנשי מקצוע

אחים

הודעהעל ידי rgny4743 » 05 אוקטובר 2014, 15:55

שלום טליה,
הבן הגדול שלי בן 5.5 והקטן 2.10
הבן הגדול מאוד אוהב להחליט ולהיות הראשון ובגלל זה יש הרבה מצבים בהם אני מוצאת את עצמי כיצד להגיב והאם בכלל יש צורך
לדוג'-הבן הגדול מחליט לאח הקטן שלו מה לבחור,הוא בוחר בשבילו,אומר לו מה כדאי לו..
אם לדוגמא האח הקטן מקבל מתנה אז האח הגדול פותח במקומו את המתנה
מידי פעם כששניהם מקבלים משהו אז הגדול מבקש מהקטן להחליף(כי שךל הקטן יותר טוב..או גדול יותר..או טעים יותר)
כמובן שהכל נעזה בהסכמה של האח הקטן אך השאלה האם להתערב?כי יוצא מצב שהאח הגדול מחליט לו בהכל,והקטן די יוצא "נפסד" מכל הסיפור
האם לאפשר לקטן להחליט לבד או אם הוא מסכים לא להתערב?
אשמח לעצתך
תודה
rgny4743

Re: אחים

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 21 אוקטובר 2014, 22:26

שלום לך, אם האח הקטן קיבל מתנה, אין שום סיבה שהגדול יפתח את המתנה במקומו.
אם האח הקטן קיבל מתנה, אין שום סיבה להתחלף במתנות.
יש לכבד את מקומו של האח הקטן, את רצונותיו, את בחירותיו והחלטותיו ויש לאפשר לו מרחב מחייה, גם אם הדבר גורם לחוסר שביעות רצון של האח הגדול. יהיה על הגדול ללמוד להתמודד עם אכזבות והוא יצא נשכר מכך כהכנה לחיים.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי rgny4743 » 22 אוקטובר 2014, 08:49

טליה שוב שלום,

במקרים בהם האח הקטן מסכים עם מה ש"החליט" לו האח הגדול לאפשר את זה?או לא?
כמו כן יש לי שתי שאלות נוספות שקשורות אליהם:אשמח אם תוכלי לענות
1.הבן הגדול בן ה-5.5 הרבה פעמים חלא מתייחס להערות של חברים שלו מהגן כשאנחנו איתו.לדוגמ' בבוקר אני יושבת איתו למשק קטן יחד וחבר אמר לו: "זה משחק קצר.." או שעשינו טיול וחבר קרא לו שיסתכל על הלולב שיש לו והוא לא עונה להם ולא מתייחס.. האם להעיר לו על כך?באותו הרגע או אחר כך ולא ליד החבר?
2.מידי בוקר אני או בעלי נשארים עם הבן הגדול מעט בגן (משחקים משחק קטן או בונים איתו) אנחנו רוצים להפסיק עם זה כי הוא באמת כבר גדול וגם אנחנו ממהרים לעבודה.איך לעשות זאת?כדי שלא לחתוך את זה בצורה חדה מידי?
תודה
rgny4743

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 25 אוקטובר 2014, 17:46

שלום לך, לגבי היחס של האח הגדול לקטן, אבהיר זאת שוב- אין לאפשר לאח הגדול להחליט עבור האח הקטן. תמיד, תמיד האח הקטן מחליט עבור עצמו. גם אם האח הקטן מסכים עם החלטות האח הגדול, יש לוודא שזה אכן רצונו של האח הקטן ולשאול אותו שוב מה הבחירה שלו?
יש לשמור על המרחב של האח הקטן- רצונות, בחירות, דעות, מחשבות- גם במחיר כעס של האח הגדול.

כשהבן הגדול לא מתייחס לחבריו, הפנו את תשומת ליבו אליהם. אמרו לו: "דני קורא לך, הוא אמר לך ש...... בוא ניגש ביחד לראות את הלולב של דני." כלומר, גשו איתו ביחד לחבר וגלו עניין בדברי החבר ואז גם הילד שלכם יתעניין בדברי החבר.

בבוקר, הפרידה צריכה להיות קצרה ועניינית. לכן, הכינו אותו לכך. אמרו לו שאמנם עד עתה נשארתם איתו מעט בבוקר בגן ושחקתם איתו. ממחר, אתם מתכננים שינוי. אתם תגיעו איתו ביחד לגן, תתנו לו חיבוק ונשיקה ותאמרו שלום ותלכו והוא יוכל לשחק עם חבריו בגן.
ידעו את אנשי הצוות לגבי השינוי ובקשו את שיתוף הפעולה שלהם. יהיה עליהם לקבל את הילד ולעזור לו במידה ויתקשה לקבל את השינוי.

בהצלחה.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

חזור אל כאן המקום לשאלות הורים ואנשי מקצוע

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים