מה לעשות

בפורום זה תוכלו לשאול שאלות בנושא התפתחות הילד המטרידות אתכם כהורים וכאנשי מקצוע

מה לעשות

הודעהעל ידי rgny4743 » 22 אוקטובר 2014, 11:34

טליה,

שוב שאלה לגבי בני הגדול בן ה-5.5.
היום בבוקר הלכנו לגן והוא נסע באופניים שלו.רק לפני מספר ימים הורדנו לו את גלגלי העזר והוא לומד לרכב ללא גלגלי עזר.
בשלב מסויים בדרך הוא אמר לי " זה מספיק טוב בשבילך איך שאני נוסע"?
מאותו רגע ועד עכשיו צורם לי וכואב לי. מאוד כאב לי לשמוע שהוא אומר דבר כזה.באותו רגע אמרתי לו שכל מה שהוא עושה אני מרוצה..
אני לא יודעת למה הוא אמר את זה.אנחנו כל הזמן משבחים אותו ואומרים לו כמה שהוא טוב,מעודדים אותו.הסברתי לו גם בהתחלה שלאט לאט לומדים הכל.כמו שבהתחלה הוא לא ידע לרכב בכלל ואחכ למד לרכב מעולה עם גלגלי עזר..
אשמח לעצתך
תודה
rgny4743

Re: מה לעשות

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 25 אוקטובר 2014, 17:48

כשהילדים שלנו קטנים, אנו מוחאים להם כפיים, משבחים אותם וכך מרגילים אותם לקבל מאיתנו חיזוקים חיצוניים הממריצים אותם לפעול.
כשהם גדלים, אנו צריכים ללמד אותם בהדרגה לשבח את עצמם, להיות מרוצים מההצלחות של עצמם, מבלי שיזדקקו כל הזמן לשבח חיצוני.
לכן, בכל פעם שאת משבחת אותו על מעשה שעשה, הוסיפי- "אני בטוחה שאתה מרוצה מכך שאתה מצליח לרכב על האופניים שלך ללא גלגלי עזר." או "אני בטוחה שאתה גאה בעצמך ש....."

בהצלחה.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי rgny4743 » 28 אוקטובר 2014, 08:53

טליה שלום,

שאלה בנושא אחר לגבי בני הגדול בן ה- 5.5.
הוא מאוד חברותי,משחק מאוד יפה בגן.הרבה פעמים חברים מזמינים אותו אליהם אחרי הגן והוא לא רוצה,ואלו חברים שמשחקים איתו בשעות הגן,מה אפשר לעשות על מנת שיילך יותר לחברים?
מצד אחד אני לא רוצה ליצור אצלו לחץ ולהלחיצו מצד שני הוא מבחינתו לא יילך אף פעם כי הוא תמיד רוצה דברים אחרים (לנסוע באופניים,להיות איתנו..,לטייל בקיבוץ)
אני מאוד רוצה שיילך לחברים ושיזמין אליו גם והוא לא רוצה ולא נענה.
היו פעמים שהוא הלך לחברים וגם הזמין אליו אבל זה קורה אחת ל..
אשמח לעצה
תודה
rgny4743

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 02 נובמבר 2014, 21:43

כשבנך מסיים את הגן נותר לו מעט זמן לבלות עם הוריו. כל היום הוא בילה בגן עם החברים. כשסוף סוף הוא פוגש אותך, טבעי שירצה להיות בבית. נצלי את הזמן לזמן איכות עם בנך. תוכלי להציע לו להזמין חבר. כשירגיש פנוי רגשית, הוא ילך גם לחבר. תוכלי להציע זאת מידי פעם, אך ללא לחץ.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

חזור אל כאן המקום לשאלות הורים ואנשי מקצוע

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים