האם לגמול

בפורום זה תוכלו לשאול שאלות בנושא התפתחות הילד המטרידות אתכם כהורים וכאנשי מקצוע

האם לגמול

הודעהעל ידי rgny4743 » 06 נובמבר 2014, 11:05

טליה שלום,

בני בן הכמעט שלוש (שנתיים ו-11 חודש..) עדיין עם חיתול ולאחרונה הגננת פנתה אליי כדי לבחון אפשרות של גמילה מחיתול
עלי לציין שהוא עדיין אינו מדבר באופן מלא ושוטף.אוצר המילים שלו גדל מיום ליום אך הוא עדיין אינו מדבר שוטף (גם אחיו הגדול החל לדבר רק בגיל 3).
הגננת ציינה שהוא ממש מלא בטחון ושמח מאוד בגן,שהוא כבר כמה פעמים אמר שיש לו קקה ושהוא במקום ממש טוב וחבל לפספס את ההזדמנות לגמילה
החשש היחיד שלי זה שהוא לא מדבר עדיין (עם הגדול חיכינו שיתחיל לדבר ואז גמלנו בגיל שלוש וקצת וזה הלך פיקס) ואולי אם נכניס אותו עכשיו לתהליך של גמילה זה יעכב עוד את הדיבור שלו.
אשמח לעצה
תודה
rgny4743

Re: האם לגמול

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 09 נובמבר 2014, 22:40

שלום לך, גמילה מטיטולים דורשת בשלות- בשלות פיזיולוגית (היכולת של הגוף להתאפק), בשלות שכלית (היכולת להבין מה נדרש ממנו), והעיקר- בשלות רגשית. בבשלות רגשית הכוונה לכך שהילד יהיה מסוגל לשבת על הסיר או האסלה ולחוש מספיק נינוח ובטוח כדי להוציא מתוכו את צרכיו.

לשיטתי, לפני שנפרדים מהטיטול, אני סבורה שהילד צריך להתיידד עם הרעיון החדש- עם השינוי מבחינתו של עשיית צרכים בסיר או באסלה.
זהו התהליך: (לפני שנפרדים מהטיטול)-
1. מגבירים מודעות לנושא- על ידי סיפור, שיר מתאים, על ידי דוגמה אישית..., על ידי משחק עם בובה/דובי שעושים פיפי בסיר (מעט מים). צופים בילד- האם הוא מגלה עניין? האם הוא מתייחס לנושא, משחק עם הבובה ומושיב אותה על הסיר ,מגלה עניין במה שההורים עושים בשירותים, מבקש סיפור בנושא?
אם כן,
2. מקפידים להציע פעמיים בשעות אחר הצהרים לשבת על הישבנון או על הסיר (שימי לב- לשבת ולא "אתה רוצה לעשות פיפי?"). הרעיון הוא לעזור לילד להתיידד עם האסלה, עד שירגיש שם מספיק נינוח ובטוח. הילד יבחר היכן לשבת- סיר או אסלה.
3. אם מסרב, מכבדים את תשובתו ולא משכנעים אותו לשבת, לא נושאים ונותנים, לא משחדים, לא כועסים. כל הפעולות הללו יגרמו למאבק כוחות שעשוי לגרום לנסיגה.
4. מציעים במעברים כשהילד לא עסוק בפעילות אחרת כדי שיטה לשתף פעולה.
5. משבחים על עצם הישיבה.
6. שומרים על התייחסות עקבית ועניינית.
הילד יתחיל לעשות את צרכיו באסלה כשירגיש מספיק נינוח ובטוח.
7. הסימן להורדת הטיטול ולמעבר לתחתונים בשעות הערות בלבד- כשהילד עושה את צרכיו בבית ובגן בשירותים לאורך תקופה.

את מוזמנת להיכנס לyoutube ולהקשיב לסרטונים שלי בנושא גמילה מטיטולים.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי rgny4743 » 19 נובמבר 2014, 10:58

טליה,

החשש שלי הוא שהגמילה תגרום לנסיגה מבחינת התקדמות הדיבור שלו.
לאחרונה הוא ממש אומר המון מילים ומשפטים קצרים ואני חוששת שאם נתחיל גמילה,הרי בגמילה מפספסים..ולא יוצא..ולא תמיד זה מצליח, החשש שזה יגרום לנסיגה בדיבור והתהליך של התקדמות בדיבור ייעצר.
האם יש בכך אמת או שאני סתם מסיקה מסקנות ומחברת בין דברים שלא קשורים?
rgny4743

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 23 נובמבר 2014, 13:05

שלום לך, אני לא רואה קשר ישיר בין גמילה מטיטולים להתפתחות הדיבור.
יתכן מצב שבו ילד משקיע מאמץ בתחום אחד והדבר בא באופן זמני על חשבון תחומים אחרים כיוון שהוא משקיע אנרגיה רגשית בתחום מסוים. יחד עם זאת בסופו של דבר הוא גם יעשה את צרכיו בשירותים וגם ידבר. אני סבורה שחשוב להתפתח ביחד עם הילד. יש לשים לב האם הוא עצמאי, בטוח בעצמו, מוכן להתנסות ואם כן, ניתן להתחיל לעורר מודעות בדרך שהצעתי וכתבתי בפירוט. במקביל ממשיכים לדבר ולחשוף אותו לשפה באמצעות סיפור, דקלום, שיר ושיחה. כיוון שלשיטתי נפרדים מהטיטול רק כשהילד מתיידד עם הרעיון בכלל ועם האסלה או הסיר בפרט ורק כשהוא עושה באופן קבוע בסיר או באסלה, הרי שהלחץ פוחת מאוד. נכון שעשויים להיות פספוסים. אז מה? זה חלק מתהליך תקין של למידה. אם אתם תגלו התייחסות עניינית ולא תעשו עניין, גם הילד יתנהג כך. הוא יתייחס לכל הנושא בצורה עניינית ואם הוא יהיה רגוע, הרי שגם בשאר התחומים הוא ימשיך להתקדם.
בהצלחה.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי rgny4743 » 04 דצמבר 2014, 12:42

טליה שלום,

החלנו בתהליך הגמילה מחיתול בתחילת השבוע.
הוא מגיב מאוד יפה,עושה פיפפי בסיר ולא מפספס כלל, ואפילו לפעמים מבקש ביוזמתו לפיפי.
העניין הוא שהוא אינו עושה קקי בסיר..
כבר כמה פעמים שהוא עשה בתחתונים.כצובן שהתגובה הייתה עניינית ולא כעוסה,ואמרתי לו שפעם הבאה ששהוא מרגיש שז יוצא שיעשה בסיר.
כשהוא רואה את התחתונים עם כל הקקי(כי אני מורידה לו על מנת לנקות..) הוא נגעל (אולי אפילו מפוחד?אבל אני לא בטוחה לגבי זה),התגובה היא כאילו שהוא נגעל.
מה אפשר לעשות על מנת שהוא כן יעשה בסיר?כיצד ניתן לסייע לו על מנת שיתגבר (במידה והוא מפחד) או על מנת שיבין שכשיש לחץ אז הולכים לסיר לעשות קקי(במידה והסיבה אי הבנה שלו שהלחץ הוא קקי)?
אשמח לעצות
תודה
rgny4743

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 09 דצמבר 2014, 09:15

שלום לך, היי עניינית !!!!!! הילד עושה בתחתונים כי הוא עדיין חושש לעשות קקי בסיר או באסלה.
בכל פעם שהוא עושה פיפי בסיר או באסלה, שבחו אותו על כך באופן מילולי. בכל פעם שהוא עושה קקי בתחתונים, היו עניינים. אל תכעסו , אל תבטיחו פרסים אם יעשה בסיר, אל תשדלו, אל תשכנעו. כל זאת- כדי לא ליצור מאבק כוחות. כשהוא עושה קקי בתחתונים, פשוט נקו אותו ואמרו לו שאתם סומכים עליו שבפעם הבאה יעשה בסיר (פעם הבאה= העתיד).
עליכם להיות סבלניים מאוד. אם לא יחול שינוי כעבור מספר שבועות, פני אלי שוב.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי rgny4743 » 22 דצמבר 2014, 15:11

טליה שלום,

התחלנו בתהליך הגמילה בתחילת החודש וכפי שרשמתי נושא הפיפי הולך מצויין.
עפ הקקי בהתחלה היתה בעיה כי הוא לא היה עושה כלל באסלה או בסיר אלא רק במכנסיים
מאז יש התקדמות קלה אך עדיין..
איך שאני רואה את זה אז כשהוא כן מזהה שהולך לצאת לו קקי הוא מבקש לשירותים ובמאת עושה.הוא עשה מספר פעמים באסלה.
אך גם מידי פעם הוא עושה במכנסיים,או שחלק יוצא לו במכנסיים ואז הוא מבקש לאסלה..
אמנם יש שיפור אך האם זה מצב בסדר?האם צריך לעשות משהו או שפשוט לחכות בסבלנות?
תודה
rgny4743

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 24 דצמבר 2014, 09:45

כיוון שהילד נמצא בתחילת התהליך- חודש..., וכיוון שהוא חווה גם הצלחות, אני ממליצה להתאזר בסבלנות.
שבחו אותו כשהוא מצליח לעשות בשירותים. שבחו אותו באופן מילולי.
היו עניינים כשהוא עושה בתחתונים. ותמיד- אמרו לו שאתם סומכים עליו שבפעם הבאה יעשה בשירותים.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

חזור אל כאן המקום לשאלות הורים ואנשי מקצוע

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים