קשיי התנהגות בגן

בפורום זה תוכלו לשאול שאלות בנושא התפתחות הילד המטרידות אתכם כהורים וכאנשי מקצוע

קשיי התנהגות בגן

הודעהעל ידי royt » 09 נובמבר 2014, 19:56

ילדתי בת הארבע וחצי ילדה סקרנית, וחביבה לכל באי הגן. בשנה שעברה זכתה לקבוצת גן המונה 20 ילדים ואילו השנה מחצית הילדים עזבו והתווספו כ-23 ילדים חדשים (כיום הם 33 ילדים).
בשנה הקודמת לא נצפו בעיות מיוחדות ואילו השנה כבר פעמיים הגננת יצרה איתי קשר והפעם האחרונה היא תיארה שילדתי חסרת סבלנות ומתקשה להמתין לתורה, כמו כן היא מגלה חוסר כבוד ונימוס כלפי הצוות (עונה ומבקשת בצורה לא יפה, כמו: תראי לנו כבר, את לא שומעת? וכיוצא בזה) ומצטרף לזה גם התנגדויות רבות. הגננת מוסרת שהיא מתנגדת אבל בסופו של דבר עושה את המצופה ממנה.
כיוון שהגננת ואנ ישוחחנו על רגל אחת, ביקשתי שנקבע פגישה. אבל עד אז סיכמנו שאנהל שיחה עם ילדתי, וכך היה.
בשיחה עם ילדתי היא דיברה בערגה וגעגוע עצום לגן הקטן משנה קודמת ואמרה שקוראים לה בגן חוצפנית.
אני לקראת שיחה עם הגננת ואני די כועסת כי אני חשה שתייגו אותה כחוצפנית ו"עושת הצרות בגן", הדעתנית שמתנגדת ואולי אפילו נתפסת בעיני הצוות כחסר חינוך.
אני יודעת לומר שבבית אנחנו מגלים אפס סבלנות כלפי ביטויים לא מכבדים ומחזירים אליה את האחריות לתרבות הדיבור שלה ולהתנהגות שלה ויש שיפור עצום בדרך הפניה אלינו. למרות שגם שם אני לעייתים חשה שגם אם אני אומרת את הדברים ממקום אסוף ובטוח, היא נורא נלחצת ומיד מבקשת להתפייס (ואני חוששת שהיא מפחדת ממני ומנסה לרצות אותי...?)
אשמח אם תעזרו לי להיערך לקראת הפגישה עם הגננת. ברור לי שמה שאנחנו מיישמים בבית אינו בר ביצוע בגן, אך יחד עם זאת אני ממש לא רוצה שילדתי תקבל את תוית החוצפנית של הגן.
אשמח לכל עזרה,
ערב נעים לכולנו :)
royt

Re: קשיי התנהגות בגן

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 09 נובמבר 2014, 22:45

שלום לך, עליך להחליט מה מטרת השיחה עם הגננת. כפי שאני מבינה, מטרת השיחה לבדוק כיצד ניתן לעזור לילדה בגן. כמו כן, מטרת השיחה ליצור שיתוף פעולה בין הבית לגן כך שהילדה תקבל מסרים אחידים מכל המבוגרים המטפלים בה.
התחילי את השיחה בכך שאת מבקשת לדעת איך הילדה בגן. שימי לב האם הגננת מתארת אותה גם בקווים חיוביים ולא רק בקווים שלילים. בקשי לדעת האם היא שרויה במצב רוח טוב, האם היא משתתפת, האם היא משתפת פעולה- במה יותר/פחות?, האם היא משחקת עם ילדים?
בקשי לדעת כיצד צוות הגן מתכנן לעזור לילדתך לשפר את התנהגותה.
מתוך קריאת הדברים, נראה לי שילדתך זקוקה לתשומת לב אישית בהמולת הגן.... מילה טובה, תשומת לב למגדל שבנתה בקוביות..., לציור שציירה, העצמה כשמצליחה לשתף פעולה ו/או להתנהג על פי כללי הגן, חיבוק, חיוך, ליטוף ,משחק קצר.... יעשו פלאים... כל זאת כמובן בצד הצבת גבולות ברורה והצעת תחליף להתנהגות לא נעימה.

בהצלחה.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

חזור אל כאן המקום לשאלות הורים ואנשי מקצוע

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים