משחק וחיקוי בגיל 4-5

בפורום זה תוכלו לשאול שאלות בנושא התפתחות הילד המטרידות אתכם כהורים וכאנשי מקצוע

משחק וחיקוי בגיל 4-5

הודעהעל ידי goodies » 17 נובמבר 2014, 11:33

שלום,
ביתי בת ארבע וחצי והיא מצחיקה ומשעשעת וממש מהנה להיות בקרבתה אבל יש מצב שנקרע לי הלב ממנו ואני ממש רוצה להבין למה זה נובע.
יש מצבים שהיא מבינה שאני לא מרוצה מההתנהגות שלה ואז היא רצה אלי ומחבקת ואומרת לי כמה אני יפה וכמה היא אוהבת אותי ומתחננת לסליחה, למרות שאני מיד מגיבה חזרה בחיבוק ומדברת איתה. אבל קשה לי לראות את זה. יכול להיות שהיא מפחדת ממני?...
אין מצבים מסוימים שזה יכול לקרות בהם.

עניין נוסף שחשוב לי לשתף- אני רואה תמונה של ילדה שמתקשה לשחק לאורך זמן בגינה אחרי הגן. כשאני איתה היא נצמדת אלי ולעיתים אומרת שלום לחברים מהגן ולרוב היא לא מצטרפת אליהם למשחק ואפילו מגלה כלפיהם עוינות ומבקשת שילכו וכשאני מעירה לה על כך היא מיד מתרפסת ומבקשת סליחה ממני. אני רואה את שאר חברי הגן נותנים יד ביד והולכים לשחק יחד לעיתים אף חצי שעה ללא התעסקות עם ההורים וביתי מתעניינת רק בי או שמתלוננת שהיא רעבה.

גם בבית היא כל הזמן מחקה אותנו (בעיקר אותי, אמא). כי אם היא מבינה שאני עושה משהו אחר אז היא תעשה בחדר שלה את אותו הדבר שאני עושה (תבשל, תדבר בטלפון משק וכדומה).
goodies

Re: משחק וחיקוי בגיל 4-5

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 18 נובמבר 2014, 13:46

שלום לך, ממליצה להתייעץ באופן אישי כי חשוב להבין את הדנימיקה הפנימית בין הנפשות בבית, את אופי האינטראקציה ביניכם - ההורים לבין הילדה, דבר שלא ניתן לעשות דרך הפורום. מוזמנת לפנות אלי באופן אישי או לכל יועץ הורי אחר. בהצלחה.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

הודעהעל ידי goodies » 01 דצמבר 2014, 10:52

הי,
התשובה שלך קצת הדאיגה אותי. חשוב לי לציין שאני לא חושבת שאני אמא מפחידה או מאיימת...
דווקא בשבוע האחרון זה התמעט
goodies

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 09 דצמבר 2014, 09:10

שלום לך, כוונתי אינה להדאיג אלא לעזור. לא לכל עניין ניתן לענות באופן רציני דרך הפורום. יש מצבים שעדיף להתייחס אליהן באמצעות יעוץ אישי כי הן דורשות ידע נרחב יותר על הנפשות הפועלות והקשר ביניהן, כי הן דורשות התייחסות מעמיקה ויסודית יותר.
לשיקולך.
בהצלחה.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן

חזור אל כאן המקום לשאלות הורים ואנשי מקצוע

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים