על ידי נעמי.ו. » 05 אפריל 2020, 12:57
היי, אני סטודנטית לתואר שני בייעוץ חינוכי ומתמחה בגיל הרך. אשמח לענות לשאלתך ברוח מודל מחומש ההורות המציע חמישה עקרונות להורות מיטבית. תחילה, אציין כי למרות שאתם עוברים תהליך לא פשוט, בעיקר כי יש לכם ילדה משותפת, נקודת הפתיחה שלכם מצוינת בכך שאתם מעוניינים להיפרד בצורה מכבדת הכוללת הערכה הדדית. עקרון אחד ממחומש ההורות הוא עיקרון השותפות, ונראה שאתם חשים את הצורך בכך לאור רצונכם המשותף להגן על בתכם ולוודא שהיא לא תיפגע מהגירושין. בנוסף, ניכר בדברייך עיקרון המנהיגות- עצם זה שאתם פונים לכאן לקבל עצות בכדי להפיק את המיטב מן הסיטואציה הלא פשוטה הזו- הוא דבר מאוד חשוב מבחינת ההורות שלכם. איני חושבת שיש זמן טוב לספר את זה, ואני מאמינה שזה תלוי בכם וברגע שאתם מרגישים מוכנים לכך. כשאתם מחליטים שהגיע הזמן לספר לה, נסו להסביר לה את מה שהולך לקרות בצורה מאוד מבינה ומחבקת. אל תראו לה חיכוכים ביניכם (בין אם קיימים ובין אם לא), הראו לה שאתם עדיין אמא ואבא שלה ותגידו לה שאתם תמשיכו להיות אתם ותמשיכו לאהוב אותה. הושיבו אותה במקום עם אווירה חמימה בבית ותעטפו אותה. הסבירו לה שאמא ואבא החליטו להתפצל ומעכשיו לכל אחד יהיה בית משלו. השתדלו להראות לה את הדברים החיוביים שבשינוי הזה כמו שיהיו לה שני חדרים או הרבה יותר משחקים. חבקו אותה ביחד בכדי לחזק אותה ולגרום לה להבין שגם אם לא תגורו יחד זה לא ישנה דבר באהבה שלכם אליה. בהקשר למשמורת, תחשבו על דרך שתהיה נוחה לכם. נסו אותה לתקופה מסוימת ותראו אם זה נוח גם לה. בהתאם להחלטה שלכם, הסבירו לה את הכללים החדשים אך גם את העובדה שאינם חד משמעיים והם ניתנים לשינוי. אני מאמינה שבהתחלה זה יהיה לה קשה והיא אולי עשויה לא להבין שאם היא אצל אחד מכם, היא תהיה מתישהו גם אצל השני. חשוב כן לתת לה את תחושת השליטה בכך שתסבירו לה שהיא תראה כל אחד מכם בזמן שקבעתם. לא הייתי מציעה להעביר אותה ביניכם בכל פעם שרוצה כשם שזה עשוי לפגוע בכם במידה ואתם באמצע עבודה/ עיסוק מסוים שלא מאפשר להיות עם בתכם באותם רגעים. יחד עם זאת, אני מאמינה שבכדי לתת לה תחושה של עצמאות מסוימת, אפשר להיות יותר גמישים רק בהתחלה ולאפשר טיפה יותר חופש במעבר בין הבתים עד שהיא תתרגל למצב. אני מאחלת לכם שתעברו את התהליך הזה בצורה הנוחה ביותר עבור שלושתכם.