שלום,
יש לי ילדה כמעט בת שלוש, נבונה חברותית וטובה. לאחרונה התעוררה בעיית משמעת קשה. זה מתבטא בצעקות בבית עלינו ההורים כשלא מקבלת מה שרוצה או שאוסרים עליה לעשות מה שרוצה,ממש צרחות אימה והשתטחות על הרצפה. כשמגיע זמן להתקלח עושה בעיות ומשתוללת, מסרבת להוריד את הבגדים ובורחת ממני. כל דבר צריך לבקש ממנה מספר פעמים עד שאנחנו פשוט מתעצבנים עליה כשאני מבקשת ממנה לכבות טלוויזיה, למשל, צועקת לאבא, כי יודעת שאבא יתן לה מה שרוצה לא רק זה, אבא צועק עלי שאני קשה מדי איתה. הפכה להיות ילדה מניפולטיבית והיא אפילו לא בת שלוש. מנצלת את העובדה שאבא שלה ואני לא מסכימים לגבי הרבה דברים בכל מה שקשור בחינוך שלה.
כל העניין הזה חורה לי. אני רוצה שקט בבית ומנוחה ולא רוצה שילדה קטנה תנהל אותנו בבית. איך עושים זאת בלי להתעצבן ולהרים את הקול עליה?
היא הפכה להיות אלימה. היום למשל נשכה ילד בגן בלי סיבה. אני נורא עצובה לראות את השינוי לרעה שחל בהתנהגותה.
רציתי לציין שלפני חודש נגמלה מהמוצץ. זה היה מרגיע אותה בשעת משבר. איזה תחליף לתת לה שתוכל להירגע ?
שעת השינה שלה היא סביב שמונה זה מאוד חשוב לי שתישן את כמות השעות שהיא צריכה לישון והיא מנסה לעשות הכל כדי למרוח את הזמן כדי לישון מאוחר יותר. וזה מאוד חורה לי כי היא קמה עייפה בבוקר. כל ההתעסקות בה גורמת לאווירה לא נעימה בבית ולהרבה וויכוחים ומריבות ביני לבעלי.
רציתי גם לציין שהחלה להתעורר כמעט כל לילה ובוכה. הולכת לישון עצמאית ללא הימצאותנו בחדר.
באופי שלה היא מאוד דומיננטית. כך גם מספרת לי הגננת. לילדה יש בטחון עצמי גבוה. הגננת קוראת לה בהלצה "מנהלת הגן".
אני מאוד שמחה שהיא כזו ואני בהחלט מעודדת אותה לכך. אבל כשבאים הביתה צריך גם להקשיב להורים.
היא גם דורשת כל הזמן חיזוקים ממני ושואלת "אני ילדה טובה"? כי היא רואה שאני לא מרוצה מההתנהגות שלה ואני אומרת לה את זה כשצריך
אנא עזרי לנו, לקבל בחזרה את הילדה הטובה שהלכה לאיבוד קצת.