על ידי נעמי.ו. » 20 אפריל 2020, 12:59
היי, שמי נעמי ואני סטודנטית לתואר שני בייעוץ חינוכי אשר מתמחה בגיל הרך. אשמח לענות לשאלתך ברוח מודל מחומש ההורות המציע חמישה עקרונות להורות מיטיבה. אחד מן העקרונות הוא הצבת כללים ברורים, שכפי שאת מתארת זהו משהו שהנכם מקפידים עליו. אך חשוב לי לציין שכללים ברורים ככל שיהיו- לא יצליחו להביא את הילד למקום הרצוי אם לא תהיה נוכחת התמדה בדרך שבה בוחרים ההורים לנהוג. כלומר, את אומרת שניסיתם מספר שיטות אך השאלה היא כמה זמן ניסיתם כל אחת מהן? ברגע שהילד רואה שאתם מגיבים לו אחרת מפעם לפעם, הוא לומד שהוא ״יכול עליכם״. אני הייתי מציעה במקרים כאלו לנסות להתעלם כמה שאפשר ובמקום להעניש או לתת תגובה לא מאופקת, אפשר לומר ״אה, אז אני מבינה שאתה מחליט לוותר היום על...״. כך הוא יוכל להבין שמצד אחד מה שאמר אינו הולם ומצד שני את נשארת רגועה ולכן הוא לא יפיק דבר מהתנהגותו. חשוב מאוד שאת הכללים תעבירו את ובן זוגך בצורה בלתי נפרדת, כלומר תהיו שותפים להעברתם או לפחות לגיבוי אחד של השניה. עשו זאת באופן כזה שתהוו עבורו מנהיגים. כוונתי היא שתנהגו בהתאם גם עם אחיו הגדול ובכך תראו שאתם לוקחים את הנושא ברצינות ושחשוב לכם להנחיל בבית ערכי כבוד הדדי. יחד עם הנהגת הכללים או הרגעים שמכעיסים אתכם, חשוב לא לשכוח לתת לילדכם אהבה ודגש גם על הפעמים האחרות בהן הוא לא אומר את המילים האסורות. כלומר, גלו עבורו אכפתיות והתעניינו בדבריו, שחקו יחדיו משחקים, תצחקו ביחד ואמרו לו שאתם אוהבים אותו מאוד. התנהגות זו מצדכם תעודד אותו להקשיב לכם, לרצות להיות ילד טוב ולהתנהג בהתאם. מעבר לגילויי האהבה, בגלל שאת טוענת לתקופת מרד, ככל הנראה שבנכם זקוק לעצמאות מסוימת, ולכן הייתי ממליצה לכם להוסיף לפעולות היום יום נקודות בחירה כמו למשל אפשרויות לבוש/ אוכל/ משחק. תחושת העצמאות יכולה לסייע בכך שהיא תחליף את הצורך שלו להתגרות בכם ולקרוא לכם בשמות גנאי. בהצלחה!