שלום,
אני סטודנטית לעיצוב ובמסגרת פרוייקט הגמר שלי אני עוסקת בחינוך נגד גזענות, קבלת השונה.
הרעיון הוא לא רק להציג את פרצופה המכוער של ישראל בכל האמור לגזענות כלפי אתיופים, אלא גם להציע אלטרנטיבה חינוכית ערכית בנושא.
בטיפול בנושא החינוך נגד גזענות נשאלת שאלה מרכזית: "מי אמור להיות קהל היעד שלי?" הרי גזענות היא תופעה שעיקר מקורה בעולם המבוגרים – בחברה, בתרבות, בפוליטיקה ובתקשורת. אם כך, מן הראוי שהנושא יפנה אל המבוגרים. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהנושא הוא "חינוך נגד גזענות" – והרי חינוך צריך להתחיל כבר בגיל צעיר. עיצוב דעה של אדם והשפעות עליו הם תהליכים שהרבה יותר ברי ביצוע בגיל הילדות. האדם המבוגר אינו מעוניין בחינוך וקשה לשנות את דעתו המעוצבת ממילא.
והרי אני עוסקת פה בעתידה של חברה שלמה, של מדינה שלמה, ומי שרוצה לתקן את העתיד, יצטרך לעשות זאת בשינוי דפוסי חשיבה כבר בגיל הצעיר ביותר!
אני רוצה לעשות אתר עם משחקי מחשב לגיל הרך (סביבות גיל 3).
רציתי להתייעץ גם לגבי משחקים חינוכיים שעולים לכם, בין אם משחקי מחשב או משחקי קופסה.
בנוסף, מכיוון שאין לי ילדים ואני לא בקיעה בכל מה שקשור לילדים בגיל הרך. על מה כדאי לשים את הדגש - צבע, צורה.. הרי שילדים בגיל הזה עדיין לא קוראים ולכן לא יכול להיות שום טקסט באתר.
תודה רבה