"אתר הגיל הרך" אינו מספק מאמרים, שאלונים או כל חומר אחר מלבד אלה המתפרסמים באתר

נשארו לבד בגן: מאבקן של המטפלות במשפחתונים של משרד הרווחה

3,700 משפחתונים של משרד הרווחה פזורים ברחבי הפריפריה הגיאוגרפית והכלכלית של ישראל, ומאפשרים להורים קשי יום לשים במסגרות את פעוטותיהם בעלות של אפילו 100 שקל לחודש. אבל למטפלות במשפחתונים הללו המדינה דואגת פחות, הן משתכרות מתחת לשכר המינימום ולא זכאיות לתנאים סוציאליים. כעת הן יוצאות למאבק מאוגד כדי להיהפך לעובדות מדינה. להמשך קריאת המאמר לחצו

הפער בין ישראל למדינות המפותחות הוא עצום

דו"ח החינוך של ה-OECD מוכיח שוב: הפער בין ישראל למדינות המפותחות הוא עצום ההוצאה הלאומית של ישראל על מעונות יום ופעוטונים היא הנמוכה מבין מדינות ה-OECD; ההוצאה לתלמיד בבתי הספר היסודיים נמוכה ב-20% מהממוצע; ומספר התלמידים הממוצע בכיתה בחינוך היסודי עמד על 28 ב-2016, לעומת 23 במדינות המפותחות. להמשך קריאת המאמר לחצו כאן

משרד החינוך בע"מ: כך מקבלים מאות גופים פרטיים כ-11 מיליארד שקל

במאמר של ליאור דנטל נחשפת מפת ההפרטה של מערכת החינוך בארץ, כולל הפרטת הפיקוח על מערכת החינוך. מאמר מאיר עיניים על מדיניות הממשלה בתחום החינוך, בה הילדים כבר אינם במרכז. האם מישהו בממשלה ירים את הכפפה ?

דו"ח החינוך השנתי של ארגון ה-OECD קובע: ההשקעה הכספית בתלמידים בגילאי 6-3 היא מהנמוכות במדינות ה-OECD

המאמר מנתח את נתוני החינוך העולים מתוך דו"ח ארגון ה- OECD העולמי ומצביעים על ההשקעה העלובה בתלמידי ישראל ועל הצפיפות הקיצונית בכיתות הנתונים מבישים למדי, ומוכיחים שמדיניות הממשלה בתחום החינוך היא בכיה לדורות.

זכותם של הורים לילדים בגיל הרך למדיניות לאומית תומכת ומסייעת

המלצות האגודה הישראלית שגובשו בשיתוף המועצה הציבורית להורים בישראל,לקידום תוכניות קהילתיות לפיתוח רצף של שירותי הדרכה, יעוץ, תמיכה וטיפול לכל ההורים לילדים בגיל הרך .

לא מפקחים על המעונות: "מפקירים את הילדים"

עדת טרכטנברג העלתה שוב לכותרות את נושא החינוך לגיל הרך , בעקבות הצעת החוק האמורה להסדיר לראשונה קריטריונים לפיקוח והפעלת משפחתונים ומעונות יום לילדים בגילאי לידה עד 3 , כותב תומר ולמר ב-YNET כי הממשלה מתנערת מאחריותה לחינוך לגיל הרך .