"אתר הגיל הרך" אינו מספק מאמרים, שאלונים או כל חומר אחר מלבד אלה המתפרסמים באתר

פיתוח כישורים חברתיים באמצעות פעילות גופנית עם נירה

מאת: נירה שטרן הורים יקרים, אני נירה, אימא לשלושת ילדי, יוזמת ומקימת מרכז הספורט הטיפולי בבית איזי שפירא, מכשירה מדריכים לספורט טיפולי, מאבחנת פסיכו-מוטורית ומנחת קבוצות לפיתוח כישורים חברתיים באמצעות פעילות גופנית. אם הילד שלכם מרבה ליפול ולהיתקל בחפצים, טוען שמשעמם לו בחוגי הספורט, אינו רוצה להשתתף בהם ומעדיף לשחק לבד, אולי אתם מודאגים שאינו

לשחק עם שיטת פלדנקרייז

מאת: ד"ר רונית זילברמן
המאמר מציע מודל יצירתי לתהליך למידה של הילד על עצמו ועל סביבתו באמצעות משחקים פיזיים אתגריים על פי שיטת פלדנקרייז. המשחקים, בהם מקיים התלמיד יחסי הגומלין עם המורה, תומכים בהתפתחות מוטורית ובהתפתחות רגשית-חברתית.
במאמר תמצאו תרגילים, משחקים, הדגמות, טיפים וכן צילומים.

מיריה רון ויערה בשן-חכם – שיחה אינטרנטית בנושא: "הכנה לכיתה א' בגן המשחקים".

   כיצד ניתן לפעול במתקני גן המשחקים כדי לקדם את המוכנות של הילד לכיתה א'.   http://www.anymeeting.com/WebConference/RecordingDefault.aspx?c_psrid=EB51DF83804E  (יתכן ויקח להקלטה קצת זמן לעלות, אז התאזרו בקצת סבלנות)  התחלת השיחה בדקה 05:00 לקבלת מסרים נוספים וסרטונים על הכנה לכיתה א' בגן המשחקים, לחצו כאן <<< לקבלת מסרים נוספים וסרטונים על פעילות של ילדים בגני המשחקים, לחצו

ליווי התפתחותי בתנועה לגיל הרך – עקרון גלגלי המכונית

המאמר עוסק בתהליך ההתפתחות המוטורית בגיל הרך. בהתפתחות המוטורית של הילד יש להתייחס לתשתית ההתפתחותית המולדת וליחסי הגומלין בין הילד ותכונותיו האישיות לבין הסביבה בה הוא גדל, כשמרכיבי התפתחות המוטוריקה הגסה והמוטוריקה העדינה שלובים זה בזה.

מעברים- התנסות בתנועה בכיתות בגיל הרך

שבירת יום הלימודים בפעילות בתנועה, יכולה להכין פיזית ושכלית את הילדים ללמידה. במאמר זה מציגה המחברת כמה דוגמאות לפעילות בתנועה במהלך יום הלימודים ,כשהפעילויות מכוונות לפי סדר היום בגן. לדגומא פעילות בוקר תיהיה שונה מפעילות שלאחר ארוחת הצהריים וכו'.

למידה בקצב דוהר – האם תנועה יכולה לקדם יצירתיות?

יצירתיות היא נחלתם של אלה המסוגלים לדמיין, אומרת המחברת, הם יכולים לדמיין פתרונות לבעיות ואתגרים בהם הם נתקלים. על מנת לעודד יצירתיות צריך לאפשר לילדים להגיע לפתרון האישי שלהם, ולהבין שיש יותר מפיתרון אחד. ניתן להשתמש בפעילות בתנועה כדי לאפשר לילדים לגלות פיתרונות יצריתיים.

התפתחות הוויסות העצמי אצל תינוקות ופעוטות והשפעתו על תפקוד הילד בתחומי החיים השונים

משימה התפתחותית מרכזית לתינוק היא פיתוח היכולת לויסות עצמי.המאמר סוקר את המערכות השונות המעורבות בהתפתחות היכולת לוויסות עצמי, את משמעות הטיפול ההורי בוויסות התינוק, ואת החשיבות הרבה של איתור מוקדם של קשיי וויסות אצל התינוק והפעוט והתערבות או טיפול תומך מותאם ומארגן לילד ולמשפחתו.

האם לשלוח לבית הספר או להשאיר עוד שנה בגן?

שנים האחרונות אימצו מרבית אנשי המקצוע בתחום החינוך את הגישה הסביבתית כמסבירה את אופן הסתגלותו של הילד בכיתה א'. גישה זו תופשת את התהליך ההתפתחותי של המוכנות והלמידה כמושפע מגורמים שונים סביבתיים ואינו תלוי בשעון הביולוגי בלבד. על פי גישה זו יש מקום להתערבות חיצונית-סביבתית המאפשרת לילד להסתגל בצורה טובה, בטוחה וחלקה יותר לבית הספר.

בהמשך לכך, מחקרים רבים מראים כי תיווך והתערבות ההורים עוד בתקופת הגן מהווה משתנה מנבא הצלחה בבית הספר. קריאת סיפורים בבית, עידוד והתעניינות בנעשה בבית הספר מצד ההורים, נמצאו כמסייעים להסתגלות הילדים לבית הספר ולהישגים אקדמיים. תלמיד בעל נתוני פתיחה נמוכים, בעידודה של תמיכה סביבתית ובית ספרית, יכול להסתגל לבית הספר בצורה טובה.