"אתר הגיל הרך" אינו מספק מאמרים, שאלונים או כל חומר אחר מלבד אלה המתפרסמים באתר

8 דברים שצריך לזכור לגבי התפתחותם של ילדים

מרכז להתפתחות הילד אוניברסיטת הרווארד   Eight things to Remember about Child Development  המאמר מבוסס על ידע בתחום התפתחות הילד לאורך יותר ממחצית המאה, ידע שנתן לנו הבנה לגבי התפתחות הילד מבחינה ביולוגית ומאפשר לשפר מדיניות קיימת  ושיטות עבודה עכשוויות. 1. אפילו תינוקות ופעוטות נפגעים כאשר הם שוהים בסביבה מתוחה משפחתית או טיפולית. חוויות כעובר

המחקר קובע: הגנטיקה היא המרכיב המרכזי בסיכון להתפתחות אוטיזם

הגנים אחראיים ל 80% מהסיכון להתפתחות אוטיזם אצל ילדים, מחקר עצום בתחום מראה לנו על מה ההורים צריכים לשים תשומת-לב. (Genetics By Far The Biggest Factor In Autism Risk, Study Says, by Catherine pearson) במשך עשורים, חוקרים והורים חיפשו רמזים לסיבות להתפתחות אוטיזם אצל ילדים, שהיום משפיע על 1 מכל 59 ילדים שנולדים בארה"ב. המחקר

דמיון ויצירתיות בגיל הצעיר

דמיון ויצירתיות בגיל הצעיר הדמיון הוא היכולת שלנו ליצור דמויות, רעיונות  מחשבות ורגשות שאינם קיימים במציאות ואינם זמינים לחושים שלנו. יצירתיות היא התהליך בו הופכים דמיון למציאות והבסיס ליכולת שלנו לאלתר. הדרך לחשיבה יצירתית מורכבת בשנים הראשונות לחיי התינוק, המחשבות שלו מחוברות למציאות של מה שהוא רואה, חש וממשש. פיאז'ה תיאר זאת כ"חשיבה סנסו- מוטורית"

ויסות עצמי בגיל הרך: המשגה משופרת ופיתוח מדדים אקולוגיים ברי -תוקף

ויסות עצמי בגיל הרך-המאמר מתאר את ההיבטים החשובים ביותר של וויסות עצמי התורמים ביותר להצלחה בלימודים. מה הכלים העומדים לרשותנו היום להערכת יכולת זו אצל הילדים , על מנת לאפשר התערבות מוקדמת ולהבטיח את עתידם של ילדים עם קשיים בויסות עצמי.

תיאוריית האינטליגנציות המרובות על פי גרדנר

סיכום קצר של ליזי דוידי את תאוריית האינטלגנציות המרובות של גרדנר לפיה מבחן ה- IQ בוחן רק אינטלגנציה אחת . המחבר טוען כי קיימות 7 אינטלגנציות שונות לאדם : אינטלגנציה מילולית, אינטלגנציה מתמטית, אינטלגנציה מרחבית, אינטלגנציה מוזיקלית , אינטלגנציה מרחבית תנועתית, אינטלגינציה אישית ואינטליגנציה נטורליסטית.

הפדגוגיה של הגיל הפעוט – פדגוגיה של אהבה

אביה עוזני מסבירה בפירוט על מעגלי התמיכה והצמיחה של הסביבה בגיל הרך:
בתחילה מסבירה את המצב הקיים והשפעת המסגרות הקיימות על התפתחות הפעוט,
עוזני מפרטת את התיאוריות והמחקרים הקודמים שהאירו גישות שונות בהתפתחות החברתית.
ולבסוף מציגה את "הפדגוגיה של האהבה" כמודל להתפתחות ריגשית וחברתית בשנים הראשונות בחיי הפעוט, ע"י המשימות המעצבות אותו והיכולות ובניית המיומנויות אשר מכינות אותו בהדרגה להתמודדות עם קשרים ומיומנויות בסביבתו ובחברה.