מרים רות הסופרת ואשת החינוך, התגוררה בקיבוץ שער הגולן, ושמשה בו כגננת. תחום ספרות הילדים קסם לה , והיא שאפה להעביר את הקסם הזה הלאה. היא חברה ספרי לימוד לגננות כמו: תורת הגן (1955 ) הילד ואתה (1958) וספרות לגיל הרך (1969) .שנים רבות הכשירה מורות וגננות בסימנר "אורנים" על פי תורתה.
את דרכה ככותבת ספרי ילדים החלה בגיל 60 , וספרה הראשון היה "מעשה בחמישה בלונים" , שאין ילד בארץ שלא מכיר אותו וגדל עליו, נכדה אלון הוא אחד מהילדים בסיפור. על ספריה וכתיבתה זכתה מרים רות לפרסים רבים בינהם: פרס אסתר רבינוביץ על תרומתה לספרות הילדים, פרס זאב על מפעל חיים, ופרס "אות החיוך" של יוניצף על ספרה מעשה בחמישה בלונים וכן הוכרזה ככלת פרס ביאליק.
מרים יודליביץ במאמרה ב- YNET סוקרת את פעלה של מרים רות המהלך השנים, ומביאה את דבריה של ד"ר מירי ברוך חוקרת ספרות ילדים על מרים רות :
"מרים רות מוכרת לקהל הרחב כסופרת ילדים, אבל תרומתה העיקרית היתה עצם העובדה שבמו ידיה המציאה ובנתה את יסודות נושא ספרות הילדים בישראל. היא החלה בזה במערכת החינוך הקיבוצית ומשם טפטפה את המודעות לנושא במערכת החינוך הכללית… מרים רות כתבה תיאוריות שהיו מיועדות לכל הגננות, המורות וההורים בישראל, היא כתבה לאנשים שהיתה להם השפעה ישירה על הילדים… התפישה שלה אמרה שילד לא שוגה כי הוא לא יודע, אלא כיוון שיש לו היגיון מיוחד משלו. היא האמינה שצריך להקשיב לילדים, לחפש את ההיגיון שלהם וללכת ביחד איתם בלי להכתיב"