COVID-19 RESPONSE PARENTING INFANTS & TODDLERS THROUGH THE COVID-19 PANDEMIC
http://ccesuffolk.org/resources/parenting-infants-toddlers-through-the-covid-19-pandemic
השהייה המשותפת בבית מאפשרת להורים ולילדים לבלות זמן איכות משפחתי, מצד שני היבטים אחרים של השהייה בבית יכולים לעורר לחץ וחרדה אצל התינוקות והפעוטות.
השגרה המוכרת כל כך עשויה להיות מופרעת, הפעילות הגופנית מוגבלת ודפוסי האכילה והשינה עשויים להשתנות. זה עשוי לעורר בלבול אצל הילדים. רגשות עוצמתיים כמו פחד ותסכול עשויים לבוא לידי ביטוי בהתנהגות הילדים. כאשר לילדים אין את המילים לבטא את רגשותיהם או אינם יודעים לדבר על מה שהם מרגישים.
להלן טיפים שעשויים לעזור בתקופה קשה זו:
- שמרו על שגרה קבועה ככל האפשר
תינוקות ופעוטות משגשגים כשיש להם שגרה קבועה וצפויה. השגרה גם נותנת להורים תחושת שליטה ונורמליות. אם כבר קבעתם דפוסי שגרה סביב זמני תנומה, זמני ארוחות, זמני אמבטיה וזמן שינה- שמרו עליהם! ילדיכם מצפים ותלויים בהם וישימו לב אם השגרה תופרע. זמני שינה קבועים לילדים מאפשרים להורים לבנות לעצמם סדר יום, של עבודה, ניהול משק בית וזמן לעצמם.
- לקדם אינטראקציה חברתית בבית ובאינטרנט
הורים יכולים ליצור אינטראקציה חברתית בטוחה גם כשהם נמצאים בבית. זה יכול להיעשות באמצעות פעילויות משפחתיות מתוכננות והזדמנויות לשחק וליצור זיכרונות משותפים. זכרו, אתם האנשים החשובים ביותר בעולם לילדכם. אפילו נסיעה פשוטה ושיחה על מה שאתם רואים או לשחק במשחק כמו "אני מרגל" יכולים להיות פעילות מרגשת ובטוחה עבור פעוטות.
דאגו שהילד יהיה בקשר עם בני משפחה, סבים סבתות ואנשים משמעותיים אחרים כמו מורים, גננות.
המצב עשוי להיות קשה להורים ולהשפיע על מצב רוחם, מבלי שהם אפילו חשים בכך. נסו לשמור על השקפת עולם חיובית ולתרגל סבלנות כלפי ילדכם. זכרו זה מצב זמני.
- יש דברים רבים שהורים יכולים לעשות כדי לעזור לילדיהם להיות פעילים לאורך כל היום בבית. אלה יכולים לכלול טיולים משותפים או משחק במקום בטוח בחוץ. אפילו לתת לילדך לעזור במטלות פשוטות כמו מיון גרביים, ניגוב אבק או שטיפת רצפות עשוי להניע אותם לפעילות ולתנועה. הכנת גיגית כביסה עבור צעצועי הפלסטיק שלהם יכולה להיות פעילות מהנה ופורה לפעוטות. רעיונות נוספים שיעזרו לילדך להיות פעיל כשאין לכם מקום בטוח לשחק בחוץ, כוללים ביצוע תרגילי התעמלות כמו קפיצות, צפייה באימון ילדים בזום וחיקוי הפעילות שלהם או סרטוני ריקוד ביחד. פעילויות קצביות הכוללות מחיאות כפיים, תנועה וריקודים, גם הן מצוינות.
- הפעוט שלכם עשוי לקחת צעד אחורה בהתפתחותו לזמן מה – זה נורמלי. למרות המאמצים שלכם, סביר להניח שהשגרה שלו תשתנה בצורה כלשהי, בין אם זה אח מבוגר שלוקח חלק מהזמן האישי שלו עם אמא או אבא, או אם ההורים צריכים לעבוד במהלך מה שהיה בדרך כלל זמן משחק. הורים יכולים להיות רגישים לצרכי ילדיהם אם יבינו את תגובות ילדיהם למגפה. חלק מהילדים הצעירים עשויים לדרוש תשומת לב נוספת; להיות דביקים או עצבנים במיוחד; או לחוות שיבושים בדפוסי שינה, אכילה ושירותים. שינויים התנהגותיים עשויים להיות בתגובה לשינויים במצב הרוח או בגישה של ההורה, וההורה אפילו לא יכול לזהות זאת. למרות הקושי נסו לשמור על השקפה חיובית ותרגלו סבלנות עם ילדכם. זה יסייע לרווחתם בתקופה זו ומעבר לה. זכרו, זה זמני. התנהגויות שונות הן תגובות טבעיות עבור תינוקות ופעוטות, ומבוגרים יכולים לעזור לילדיהם לעבור אותם על ידי שמירה על רוגע וסבלנות.
- להורים שעובדים מהבית במהלך תקופה זו
הקפידו על גבולות כשאתם צריכים לעבוד. הכינו תוכנית למה שילדיכם יעשו בזמן שאתם עובדים. כמה הצעות בכדי להקל על השעות הללו:
א. חלוקת זמן העבודה עם בן הזוג
ב. עבודה במהלך הצהריים ושעות השינה של הילדים
ג. מקום משחק בטוח לפעוט שלך שנמצא בטווח הראייה שלכם כשאתם עובדים
חשוב שהסביבה תהיה מוגנת כדי למנוע תאונות. נכון שזמן מסך לא מומלץ לתינוקות ופעוטות, אך באין ברירה בחרו תוכנית חינוכית שתנעים את זמן הילדים כשאתם צריכים לעבוד. אם אתם נעזרים בזמן מסך באופן קבוע הקפידו לאזן אותו עם הזמן שלכם עם הילד.
- יצירת סביבה שבה הילדים ירגישו שהם יכולים לשאול שאלות ולשתף בחששותיהם חשובה ביותר. אמנם ילדים צעירים לא בדיוק יבינו מה קורה אבל יחשו שהדברים השתנו. חשוב לדבר איתם, לענות על שאלותיהם ברמה שהילד עשוי להבין. ובעיקר הרגיעו אותם ואמרו להם שאתם תעשו הכל לשמור על ביטחונם.
- שמרו על עצמכם, טיפול בעצמכם אינו אגואיזם, כשאתם בריאים אתם יכולים לטפל בילדכם. אם אתם מוצפים בקשו ממישהו שישגיח עליהם עד שתירגעו. נשמו נשימות עמוקות ומרגיעות, עד שתירגעו ותחושו שלווה. זה יעזור לילדכם להרגיש בטוח.