"אתר הגיל הרך" אינו מספק מאמרים, שאלונים או כל חומר אחר מלבד אלה המתפרסמים באתר

שמונה דרכים לעידוד מוטיבציה עצמית אצל ילדכם

מאת: טרסי אנרייט

Eight Ways to Encourage Self-Motivation in Your Child By Tracy Enright / September 30, 2015 / Child Development, Child Psychology, Dad's Corner, Learning, Mom's Corner
מוטיבציה עצמית היא תכונה שלעתים קרובות לא מוערכת מספיק. מוטיבציה עצמית היא יותר מסתם לקום מהמיטה בבוקר; יש לה  השפעה עצומה על ההצלחה של הילד בבית הספר. ילדים הינם בעלי מוטיבציה טבעית ללמוד עד הגיעם לגיל שבע לערך, לאחר מכן, הם יצטרכו לפתח את  היכולת להניע את עצמם לבדם. זוהי מיומנות חיונית להצלחתם. נכון שמוטיבציה עצמית יכולה לבוא רק מבפנים, אבל ישנן דרכים בהן תוכלו לעזור לילדכם לטפח אותה, ולהעניק לו יתרון בהמשך החיים.

לפניכן.ם שמונה דרכים בהן תוכל.י לעזור:

  1. עודדו אופטימיות: התמקדו בפתרונות לבעיות במקום להתעכב על הכישלונות, ושלבו זאת בהשקפה חיובית על החיים. הדבר יעודד את ילדכם לאמץ את אותה גישה.
  2. עודדו התמדה: תגמלי מאמץ ולא רק הצלחה. כך תעזרו לילדכם לפתח את החוסן שהם יזדקקו לו בכדי להתמודד עם כישלון ולהמשיך לנסות, עד שהם אכן יצליחו.
  3. התמודדו עם כישלון: למדי את ילדך לקבל את העובדה שלפעמים הוא ייכשל. הדבר ידגים לו כיצד להפסיד או לנצח בחן, ייתן לו בהמשך החיים את היכולת להתמודד עם כישלונות, ולקום ולהמשיך הלאה.
  4. עודדו תחומי עניין: ילדים שיש להם מגוון תחומי עניין ייחשפו להזדמנויות מגוונות. מגוון תחומי עניין יחד עם איזון טוב בין עבודה לחיים, יהפכו את המשימות המעניינות פחות שעמם יתמודדו בעתיד, למעוררות עצבנות מועטה ולכאלה שקל יותר להתמודד עמן.
  5. חגגו הישגים: לדעת לחגוג וליהנות מהצלחה, הן שלהם והן של אחרים, יתן לילדכם דבר חיובי לשאוף אליו.
  6. הפכי את ההצלחה לאפשרית: תנו לילדכם את ההזדמנות להצליח ולחוות את הרגשות החיוביים הנלווים לכך. תמיכתכם והדרכתם יעזרו לבנות אצלו את ההערכה העצמית החיונית ובעקבותיה לפתח מוטיבציה עצמית.
  7. טפחי את תחומי העניין שלו: עידוד הילד ללמוד על דברים שמעניינים אותו יאפשר לו להבין טוב יותר את המושגים שהוא לומד בבית הספר, במיוחד אם תהיו יצירתיים לגבי הדרך שבה אתם רותמים את העניין שלו ללמידה. בדיקת אורכו של הדינוזאור האהוב עליו, או מדידת מרכיבים הנדרשים לאפייה, יעזרו לילדכם להבין גודל או נפח מבלי שזה ירגיש כמו עוד שיעור במתמטיקה.
  8. הסתגלי לסגנון הלמידה שלהם: ישנם ילדים שישבו ויקשיבו למידע חדש. אחרים ירצו להרים דברים, לגעת בהם ולהשתמש בהם מיד. הסתגלות לדרך הלמידה המועדפת על ילדכם תאפשר לו למידה מהנה, שלא תחווה כמטלה נוספת.

 

הורים רוצים לעזור לשפר את הסיכוי של ילדם להצליח בבית הספר, ובהמשך, כמבוגרים. התחלה מוקדמת  ועידוד הילד בצורה הנכונה, תוכלו לעזור לו לפתח תכונה שתהיה שימושית עבורו למשך כל חייו.

 

שיתוף ברשתות חברתיות:

כתיבת תגובה