"אתר הגיל הרך" אינו מספק מאמרים, שאלונים או כל חומר אחר מלבד אלה המתפרסמים באתר

איך לדבר עם ילדים על מלחמה

איך לדבר עם ילדים על מלחמה

 ZERO TO THREE – מרץ 2022

טיפים להורים ומטפלים של תינוקות ופעוטות במצבים של טראומה : 

  1. שים לב להבעות פנים ושפת הגוף שלך, שכן הילדים קוראים את שפת הגוף ויודעים להחליט האם הם בטוחים או לא. קח נשימה עמוקה ותרגיע את הכתפיים והבעת הפנים.
  2. שים לב לטון הדיבור שלך- ילדים יכולים לחוש בטון הדיבור שלך אם אתה פוחד ולהיבהל. שמור על טון דיבור רגוע זה יעזור לילד להרגיש בטוח.
  3. המשך בשיגרת החיים הרגילה עד כמה שניתן , זה יעזור אם חלק מהפעילויות יהיו משגרת החיים היומיומית שלהם, כמו ארוחות וזמני מקלחת והשכבה.
  4. הגן על ילדך מפני שיחות וסרטונים מפחידים. שמור את פרטי האלימות רחוק ממנו עד כמה שניתן, תינוקות מרגישים פחד כבר מגיל 3-5 חודשים.

 

מה כן כדאי לעשות :

  1. לשחק איתם, לספר להם סיפורים , משחק זה חלק מהשגרה שלהם וזה עוזר להם להרגיש קרובים אליכם ומוגנים.
  2.  דעו שבמהלך הזמן הזה נראה שילדכם מאבד כמה מיומנויות שכבר צבר. לדוגמה, ילד שנגמל  עשוי להתחיל להרטיב או ילד שישן טוב עשוי להתחיל להתעורר בלילה. ילדכם עשוי גם להפגין פחות ביטחון עצמי ועצמאות וירצה להישאר קרוב אליכם ולהיות מוחזק יותר מהרגיל. ה"דבקות" הזו היא דרך עבורם להרגיש בטוחים וקרובים אליכם, שהיא כל כך חשובה להם עכשיו.
  3. אתם עלולים לגלות שילדכם בוכה יותר או  נראה שהוא מסוגר מאוד, במיוחד לאחר אירוע מלחיץ. זה אומר שהילד עדיין  לא מרגיש בטוח.
  4. הילד יראה מעורער יותר הוא יזדקק לחיבוק נוסף, משחק ותשומת לב במהלך תקופה זו. דבר שיכול להיות קשה כי סביר להניח שגם אתם מתמודדים עם  רגשות וצרכים רבים. חשוב שתקפידו לספר לילדכם מתי עליכם לצאת לעבודה למשל ושמרו על טקסים מהשגרה כמו נשיקה או שיר מיוחד – כדי להקל על הפרידה. אם ההתנהגויות של ילדכם נמשכות, חשבו על שיחה עם הרופא שלו או על חיפוש תמיכה ממרכז בריאות הנפש עם ניסיון בתמיכה בילדים צעירים. נפוץ שילדים ומבוגרים יזדקקו לתמיכה נוספת בעקבות אירוע מפחיד ולפעמים טראומטי.

 

ובנימה אישית הכללים האלה להורים במקרה שמצב המלחמה רחוק מביתם . אבל לא ממש תקפים באירועים כמו אלה שהתרחשו ב 7 לאוקטובר. על הטראומות שחוו הילדים האלה יהיה צורך לעשות מחקר אחר לגמרי.

שיתוף ברשתות חברתיות:

כתוב/כתבי תגובה